Projects

Back to projects
Interiors
Il Lido at The Cliff
il Lido at The Cliff is a luxurious, independent restaurant located within the Sofitel Sentosa resort and spa.
Client
Il Lido Group
Category
Interiors
  • Project launched in 2015
Classic ‘moon’ lamps are suspended over the sofa dining groups, where lower ceilings add intimacy, and help focus the view to the lush gardens beyond and the Singapore Straits.
A sense of arrival

Arriving via the main terrace, bespoke tiles of weathered terracotta and flowering plants lead guests past an impressive and inviting bar countered in Black Forrest marble, framed by brass pendant lights with a row of bespoke bar stools and signature brass bar tables.

During the daytime sunlight is filtered through the terrace’s glass roof by an elaborate screen of tensile sailcloth which references the yachts passing through the Singapore Straits.
Bringing life to a unique space

The outer terrace area provides seating for 80 guests, with an open-to-sky balcony overhanging the cliff providing a unique space and further seating. The main dining room - a grand double height space where diners feel enveloped by stylish and timeless interiors - is seamlessly connected to the outside and the views beyond thanks to the expansive windows on all sides. Two-tone wooden columns are topped by an ivory-painted ceiling, with decorative lamp tables fronting each column.

Related projects

Interiors
Lake Palace Hotel Udaipur
View project
Interiors
Hilton Bali
View project

Related articles

Thought pieces
Design trends 2017
Read article